Erste Hilfe Maßnahmen
Gezondheid en zorg

Eerste hulp redt het leven - doe mee!

  Stel je voor dat je de eerste bent op een ongevallocatie. Er zijn chaos, mensen vragen om hulp en elke tweede tellingen. Op dat moment kun je het beslissende verschil zijn - je kunt levens redden. Eerste hulp is niet alleen een fundamentele kennis, het is heldendom in het dagelijks leven dat ieder van ons kan leren en toepassen. Of het nu gaat om een ​​val, hartstilstand of een verkeersongeval - snelle, eenvoudige handgrepen kunnen het tij draaien en beslissen over leven en dood. Maar weet je echt wat je moet doen als het ertoe doet? Het vermogen om kalm te blijven en veilig te handelen maakt je een onzichtbare held. Eerste hulp is niet ingewikkeld - maar hun effect is vaak levensveranderend. Ben je klaar om te handelen?

Wat is de dag van eerste hulp en waarom is het geïntroduceerd? 

De EHBO -dag was in het jaar 2000 van de Internationale Federatie van het Rode Kruis en Red Mountain Company (IFRC) geïntroduceerd. Dit vindt jaarlijks plaats op de tweede zaterdag in september en dient om het bewustzijn van het belang van eerste hulp in noodsituaties te vergroten. Deze dag wordt deze dag gebruikt door verschillende hulporganisaties en non-profitorganisaties om mensen aan te moedigen, cursussen voor EHBO te volgen en hun kennis te vernieuwen. Het doel is om de kennis en vaardigheden over te brengen die nodig zijn om snel en effectief in noodgevallen te kunnen handelen. Er wordt op gewezen dat velen kunnen worden gered als meer mensen in eerste hulp werden getraind, vooral in gevallen zoals hartstilstand, beroertes of verkeersongevallen. Op deze dag vinden speciale acties, cursussen en openbare evenementen vaak plaats om kennis van de eerste hulp te verspreiden en om remmingen te verminderen vóór interventie in noodsituaties. De dag moet duidelijk maken dat iedereen levens kan redden met de juiste stappen.

 Feiten over ongevallen

In Duitsland zijn er duidelijke voorschriften en voorschriften die aan zijn EHBO -cursussen Relateer, zowel voor particulieren als voor specifieke professionele groepen. Deze cursussen zijn ontworpen om basiskennis en vaardigheden over te brengen om effectief te kunnen helpen in noodsituaties.

EHBO -cursussen voor het rijbewijs:

  • Verplicht voor aanvragers van rijbewijs: Als u een rijbewijs in Duitsland wilt kopen, moet u EHBO -cursus compleet. Dit is in de Rijbewijsregelgeving (FEV) vast.
  • Duur van de cursus: De cursus duurt meestal 9 Onderwijseenheden 45 minuten elk (in totaal ongeveer 6-7 uur).
  • Inhoud: De cursus omvat basismaatregelen zoals de stabiele zijpositie, revival (CPR), levering van wonden en bloedingen en gedrag in het geval van ongevallen.

EHBO -cursussen voor EHBO -hulpverleners:

Volgens de Occupational Health and Safety Act en de Professional Association Regulation (DGUV -verordening 1) zijn werkgevers verplicht om een ​​voldoende aantal eerste hulpverleners op te leiden.

  • Aantal eerste hulpverleners: In bedrijven met maximaal 20 werknemers Minstens één eerste AIDER om beschikbaar te zijn. In grotere bedrijven moeten 10 % van het personeelsbestand worden getraind als een eerste AIDER.
  • EHBO -cursussen voor EHBO -hulpverleners: Deze cursussen zijn specifiek gericht op noodsituaties op de werkplek en nemen ook 9 leseenheden.
  • Opfriscursussen: Eerste hulpverleners moeten al hun kennis 2 jaar in één Opfriscursus Vernieuwing, dat ook 9 onderwijseenheden omvat.
  • Veronderstelling van kosten: In de regel, de kosten voor training en opfriscursus Professionele verenigingen of aanbieders van ongevallenverzekeringen.

EHBO -cursussen voor bepaalde professionele groepen:

In bepaalde beroepen, vooral in educatieve, verpleegkundige of beveiligingsrelevante gebieden, is het bewijs van een eerste hulpcursus ook verplicht. Dit omvat bijvoorbeeld:

  • Leraar en opvoeder: Deze moeten vaak een speciale EHBO -cursus voor kinderen volgen om voorbereid te zijn op noodsituaties in verband met kinderen.
  • Verplegend personeel: Verhoogde eerste hulpvaardigheden zijn noodzakelijk in verpleegkunde en op medisch gebied.
  • Sporttrainer en trainer: Een eerste hulpcursus is ook vaak vereist in het sportgebied om onmiddellijk te kunnen optreden in het geval van blessures of ongevallen.

EHBO -cursussen voor de algemene bevolking:

Zelfs buiten professionele of wettelijke vereisten is het mogelijk voor elke burger om een ​​eerste hulpcursus te voltooien. Organisaties zoals het Duitse Rode Kruis, de Johanniter-Accident Aid of de Maltese bieden regelmatig cursussen voor iedereen die geïnteresseerd is.

  • Vrijwillige verfrissing: Hoewel er geen wettelijke verplichting is voor particulieren om de kennis van de eerste hulp te vernieuwen, wordt het aanbevolen om kennis te hebben verworven Twee tot drie jaar Vernieuwen omdat technieken en procedures kunnen veranderen en kennis vaak wordt vergeten.

EHBO -maatregelen - Wat moet er worden gedaan? Een stapsgewijze instructies

Stap Beschrijving
1. Krijg een overzicht Controleer de situatie om ervoor te zorgen dat er geen verdere gevaren zijn.
2. Bescherm persoonlijke bescherming Stop een noodoproep: bel de hulpdiensten en dien alle benodigde informatie in.
3. Controleer bewustzijn Pak de gewonde persoon aan of schud je schouders enigszins om het bewustzijn te controleren.
4. Controleer ademhaling Druk het hoofd uit en controleer of de betrokken persoon ademt (zie, horen, voelen).
5. Breng een stabiele zijpositie binnen Als de betrokken persoon wordt flauwgevallen, maar ademt, breng hem dan in de stabiele zijpositie.
6. Reanimatie uitvoeren (CPR) Als er geen ademhaling is, begin dan onmiddellijk met reanimatie (hartmassage en ventilatie).
7. Stop met bloeden In het geval van zware bloedingen, oefen de wond onmiddellijk druk uit om de bloedstroom te stoppen.
8. Voorkom schok Houd de getroffen persoon warm, kalm en controleer het constant om een ​​schok te voorkomen.
9. Monitor totdat er hulp aankomt Controleer de toestand van de betrokken persoon die regelmatig betrokken is totdat de hulpdiensten arriveerden.

 

Noodoproep w vragen

Hartstilstand als een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Duitsland

In Duitsland vindt jaarlijks een plotselinge hartstilstand plaats 50.000 tot 65.000 keer Buiten ziekenhuizen. Deze gevallen zijn zoals Extra klinische cardiovasculaire arrestatie Beschreven en vertegenwoordigen een van de meest voorkomende redenen voor onverwachte sterfgevallen.

Belangrijke feiten:

  • frequentie: De incidentie van hartstilstand is ongeveer 60 tot 80 gevallen per 100.000 inwoners.
  • Kansen op overleven: Zonder onmiddellijke maatregelen daalt de overlevingskans per minuut met ongeveer 10 %. Een snelle reactie, vooral door lekenhokers met eerste hulp en het gebruik van defibrillatoren (AED's), is cruciaal.
  • Leken reanimatie: Studies tonen aan dat in Duitsland slechts ruwweg 40 % Van de gevallen van eerste hulp van de hartstilstand wordt geleverd door leken aanwezig. Dit aantal is de afgelopen jaren verbeterd, maar kan verder worden verhoogd.

Hartstilstand

Hoe voer ik een hartmassage uit?

De Hartdrukmassage (Ook als als Thoracale compressie Beschreven) is een levensreddende maatregel die wordt uitgevoerd in het geval van een hartstilstand om de cyclus van de patiënt te handhaven totdat professionele hulp arriveert. Het is een essentieel onderdeel van de Cardiopulmonale reanimatie (CPR) En kan levens redden door de bloedcirculatie te handhaven en de hersenen en vitale organen met zuurstof te voorzien.

Dit is hoe een hartmassage werkt:

De handen positioneren:

  • Plaats de palm van een hand op het midden van de borst van de persoon (op de borstbeen, precies tussen de tepels).
  • Plaats de tweede hand op de eerste, steek je vingers over en zorg ervoor dat alleen de palm van je hand druk uitoefent op de borst.

Hotion van de helper:

  • Knie naast degenen die zijn getroffen.
  • Houd je armen uitgerekt zodat de kracht uit je bovenlichaam komt, niet alleen uit je armen.
Drukdiepte en snelheid:
  • Druk op de kist rond 5-6 cm diep (bij volwassenen).
  • Laat de borstmand na elke druk volledig verlichten, zodat het hart weer met bloed is gevuld.
  • De frequentie zou ongeveer moeten zijn 100 tot 120 compressies per minuut lagen. Een goede aanwijzing is het ritme van het nummer "Stayin 'Alive" van de Bee Gees, die een geschikte frequentie heeft.

Ademdonatie (optioneel):

  • Als je getraind bent en je in staat bent om dit te doen, kun je allemaal 30 compressies Geef twee ademhalingsdonaties. Zo niet, dan is de continue hartdrukmassage alleen voldoende totdat professionele hulp aankomt. 
  • Naar de donatie van de adem: overloop het hoofd van de betrokken persoon enigszins, sluit je neus, open je mond en blaas je borsten twee keer tot de borst opkomt.
  • Een praktisch hulpmiddel is dat Noodventilatiehulpmiddel.Het beschermt de eerste AIDER tegen direct contact met de patiënt en zorgt ervoor dat de ademhalingsdonatie hygienisch en veilig kan worden uitgevoerd. 

Voortzetting:

  • Ga door met de hartdrukmassage totdat de patiënt tekenen van leven vertoont (bewegingen, ademhaling) of de hulpdiensten arriveren en het overnemen.
  • Verander de helper als u uitgeput bent om de kwaliteit van de compressies te behouden.

    Belangrijke instructies:

    • Snelle actie Het is cruciaal: de hartmassage moet onmiddellijk beginnen als er geen ademhaling of hartslag kan worden bepaald.
    • Aarzel niet: Het is beter om iets verkeerd te doen dan niet te handelen. Zelfs als de compressies niet perfect zijn, verhoogt u de kansen op de overleving van de betrokken persoon.
    • Geautomatiseerde externe defibrillator (AED): Als een AED beschikbaar is, moet deze onmiddellijk worden gebruikt. Het geeft duidelijke instructies over hoe en wanneer schokken moeten worden toegediend.
    • Voor deze noodsituaties was er een Reanimatie ontworpen. 

      Dit product ondersteunt first aids bij het uitvoeren van hart-long reanimatie (CPR). Er zijn visuele en tactiele instructies om de juiste positie van de handen op de borst en de rechterdruk op hartdrukmassage te waarborgen. Het LIFEPAD is speciaal ontworpen voor noodsituaties om de overlevingskansen te vergroten. U kunt dit product in uw E.H.B.O. Houd de set zodat u dit in noodsituaties bij de hand hebt.

     

    Eerste meet in een beroerte (apoplex)

    De Tijd Is in een beroerte besluitvol - Het speelt een cruciale rol in de kansen op overleven en het vermijden van permanente schade. De reden hiervoor is dat een beroerte de hersenen beïnvloedt en hersencellen sterven op het moment dat ze niet langer voldoende worden voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Hoe sneller een beroerte wordt behandeld, hoe groter de kansen om het leven te redden van de betrokken persoon en het voorkomen van permanente handicaps.

    hartinfarct


    Waarom is tijd zo belangrijk?

    Verlies van hersencellen:

    • Bij een Ischemische slag (veroorzaakt door een bloedstolsel) sterven per minuut ongeveer 2 miljoen hersencellen weg. Dit betekent dat hoe langer de beroerte onbehandeld blijft, hoe meer schade in de hersenen.
    • Vroege interventie kan de schade beperken en de kansen op volledig herstel aanzienlijk vergroten.

      Het tijdvenster voor behandeling:

      • De behandelingsopties, zoals de Trombolyse (Oplossing van het bloedstolsel door medicatie) zijn slechts effectief binnen een beperkte periode - meestal binnen 4,5 uur Na het begin van de slag.
      • Een mechanische trombectomie, waarin het bloedstolsel mechanisch wordt verwijderd, in bepaalde gevallen tot 6 uur Mogelijk na de beroerte en in sommige gevallen tot 24 uur, afhankelijk van de ernst en de getroffen hersengebieden.

      Het concept van het "gouden uur":

      • Vergelijkbaar met een hartaanval is de zo gezamenlijk Gouden uur - De periode onmiddellijk na de beroerte - van het grootste belang. Hoe eerder de patiënt in deze periode professionele hulp ontvangt, hoe groter de kansen op overleving en hoe minder het risico van permanente handicaps

      Onomkeerbare schade:

      • Na een paar uur zonder behandeling is de hersenschade veroorzaakt door de beroerte vaak onomkeerbaar. De kans dat de betrokken persoon moet leven met permanente fysieke of mentale beperkingen neemt toe.

      Maatregelen om de tijdsvertraging te minimaliseren:

      • Vroege detectie: De Snel schema (Gezicht, armen, spraak, tijd) helpt om slagen in een vroeg stadium te herkennen om niet waardevolle tijd te verliezen.
      • Onmiddellijke noodoproep (112): Als een beroerte vermoedt, moet de noodoproep onmiddellijk worden gekozen. Snelle professionele medische zorg kan het leven redden van de betrokken persoon.

      Waar wacht je nog op?

      Eerste hulp is geen verplicht programma - het is een daad van liefdadigheid. Het laat zien dat we er voor elkaar zijn wanneer het het meest telt. Het gaat tenslotte om het redden van het menselijk leven. Dus vraag jezelf af: ben je voorbereid? Zo niet, gebruik dan de kans en fris je kennis. Omdat in een noodgeval elke seconde telt, en jij zou degene kunnen zijn die het beslissende verschil maakt.

      laat een reactie achter

      Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.