rot grauer virus
Het weten waard

Coronabelle 2024: Alles wat belangrijk is over de huidige ontwikkeling

Op 30 maart 2020 riep de Wereldgezondheidsorganisatie die een nationale noodsituatie op riep. De ziekte wordt gedaan door een virus genaamd SARS-COV-2 veroorzaakt. Op september 2020 werden meer dan 33.000.000 geïnfecteerde personen gemeld. Nadat de wereld langzaam gewend is geraakt aan een soort normaliteit na pandemie, brengt de zomer in 2024 een nieuwe golf mee. In verschillende landen worden soms de VS en een groot deel van Europa getroffen door deze golf. Het aantal infecties neemt toe en de vraag rijst: waarom komt deze golf voor en welke virusvariant zit erachter? In dit artikel leert u alles wat u moet weten over de huidige golf van infecties en hoe u uzelf kunt beschermen.

De incidentie stijgt

Volgens de huidige cijfers neemt de incidentie toe in bijna elke federale staat. In Beieren is de 7-daagse incidentie 6,5 en de hoogste in Saksen-anhalt is al 16.3. De leeftijdsgroepen die het meest worden getroffen door Covid zijn mensen van 80 jaar en ouder. De waarde in elke leeftijdsgroep is de afgelopen weken toegenomen. Hoe kun je deze beklimmingen uitleggen? De dominante coronavariant, die momenteel zorgt voor een toenemend aantal infecties, is de Omikron -variant KP.3.1.1. Het maakt momenteel 62,5 procent van alle nieuwe infecties. Een verhoogd gezondheidsrisico door deze variant kan niet worden aangenomen. Het is vergelijkbaar met eerdere varianten van het virus.

We staan ​​voor een speciale uitdaging

Covid Pandemic blijft nog steeds een onderwerp in 2024. Het is niet nieuw dat nieuwe virusvarianten altijd worden gevormd. Wat echter verrassend is, is het seizoen door deze virusgolven te raken. Gewoonlijk treden de luchtweginfecties op in de wintermaanden. Volgens experts is dit precies de reden waarom het infectievolume zo groot is. Mensen verzamelen zich zonder masker en met weinig afstand van festivals, volksfestivals, in bars en in clubs. Een factor die ook een verhoogde hoeveelheid volume had kunnen veroorzaken, is dat de vaccinatiebescherming bij de meeste mensen is afgenomen. Bescherming door het vaccin of na een ziekte duurt slechts ongeveer drie tot vier maanden.

KP.3.1.1

Het virus is een nieuwe subvariant van de Omikron-stam. Dit is momenteel de meeste nieuwe gevallen. Het behoort tot de zogenaamde "flirtfamilie", die bestaat uit de letters van de mutaties van de virussen. KP.3.1.1 is een afstammeling van Jn.1. De virusstammen van de flirt-familie hebben een gemuteerd spike-eiwit, waardoor het voor hen mogelijk is om immuniteit te voorkomen die door verleden ziekten is opgebouwd. Omgekeerd betekent dit dat mensen die al zijn gevaccineerd of een corona -ziekte hebben gehad, nog steeds kunnen worden geïnfecteerd. De cursus is echter milder dan bij mensen die geen immuniteit hebben. De symptomen van KP.3.1.1 -virus zijn koorts, hoest, keelpijn en vermoeidheid. De overdraagbaarheid van het virus is hoog omdat het zich gemakkelijk verspreidt door de druppelinfectie.

Herkennen en infectie herkennen

Niet alle corona -manieren openen dezelfde symptomen. Er kan overmaat zijn bij andere ziekten, zoals griep. Het is daarom raadzaam om een ​​corona -snelle test uit te voeren wanneer de symptomen optreden. U kunt antigeen -tests van vorig jaar blijven gebruiken zonder problemen zolang de vervaldatum niet wordt overschreden. Covid -tests kunnen worden gekocht in apotheken, super en drogisterijen. Het herkennen van een corona -infectie in een vroeg stadium is belangrijk om snel te kunnen handelen en zo de mensen in zijn omgeving te beschermen. De eerste tekenen kunnen hoesten, koorts, keelpijn en uitputting zijn. Wat zijn de volgende stappen wanneer u deze symptomen vindt?

  1. Maak Corona zelftest: Als u een mogelijke covid -infectie vermoedt, is het noodzakelijk om snel te handelen. Doe onmiddellijk een corona Zelfstest. Als dit niet wordt uitgenodigd, moet u de test herhalen. In het geval van een negatief resultaat moet u echter ook uw contacten beperken en genezen.
  2. Isoleren: Als de Corona Rapid -test een positief resultaat vertoont, is dit uw verantwoordelijkheid om te isoleren en dus te voorkomen dat de infectie van andere mensen. In de regel moet u uzelf een week isoleren om ervoor te zorgen dat de infectie is verdwenen. Als je het huis verlaat en met andere mensen in gesloten kamers blijft, zorg er dan altijd voor dat je een FFP2 -masker draagt ​​om niemand anders in gevaar te brengen.
  3. Bekijk symptomen: Let op uw ziekteverloop. Als uw aandoening drastisch verslechtert of u hebt ernstige symptomen zoals kortademigheid van de voortdurende koorts, zorg er dan voor dat u het advies van een arts ziet.

Preventieve maatregelen om infectie te voorkomen

Om het risico op infecteren met Covid te verminderen, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Deze dragen niet alleen bij om uzelf te beschermen, maar ook om algemene distributie te voorkomen en dus het risico op infectie voor zichzelf en voor anderen te minimaliseren.

 Overweeg de normen voor hygiëne: We komen elke dag in contact met veel mensen. We schudden hand, raak de deurgrepen aan, niezen in onze handen of in de lucht en nog veel meer.
  • Door regelmatig met de hand wassen met zeep en water en de juiste desinfectie Nadien en voor tussendoor, vier doden op onze handen en voorkomt dat we ze overbrengen naar andere oppervlakken of andere mensen.
  • Door onze handen actief te vermijden met ongewassen handen, kan worden vermeden dat het virus door onze slijmvliezen in het lichaam komt.
  • Als u met veel mensen in een kamer bent, of in omgevingen waarin er een infectierisico kan zijn, moet u een masker dragen.
Sociale afstand:
  • Als u met veel mensen in een omgeving bent en vooral in gesloten kamers, moet u altijd de afstand behouden om het risico op infectie door druppeltjes in de lucht te voorkomen.
  • Vermijd indien mogelijk grote menigten, vooral in gesloten kamers zoals liften, openbaar vervoer en evenementen in bars en clubs.

Vaccinatie:

  • Sinds augustus 2024 bestaat er een geschikte vaccinatiebescherming. De verfrissing moet in bepaalde mensen ouder dan 60 worden gegeven, evenals mensen met een verhoogd risico op een gezondheidsziekte en personeel. Verfrissende vaccinaties helpen om de vaccinatiebescherming te vergroten en dus het risico op een ernstig verloop van de ziekte te minimaliseren. Vooral groepen die worden blootgesteld aan een speciaal risico vanwege hun levensomstandigheden of leeftijden, moeten hun vaccinatie regelmatig bijwerken.

Regelmatig testen:

  • Let op typische covid -symptomen en ga aan met een test als er een vermoeden is van een infectie of mensen in de omgeving zijn die al ziek zijn, vooral als u samenwoont in een huishouden. Op deze manier kan de infectie vroeg worden herkend en kan de spread worden opgenomen.

 

Door aan deze maatregelen te voldoen, beschermt u niet alleen uw eigen gezondheid, maar helpt u ook om de verspreiding van het covid -virus te voorkomen.

Vrouw die haar neus reinigt, vaccin dat wordt getrokken en maskeert die op een tafel liggen

Conclusie

De huidige Corona Hell wordt aangedreven door de nieuwe Omikron-sub-variant genaamd KP.3.1.1, waarmee zowel gevaccineerde als al zieke mensen kunnen infecteren. Het verloop van de ziekte kan echter milder zijn voor deze groepen mensen. Het vaccin moet dit jaar worden toegediend, waarmee met name risicogroepen moeten worden gevaccineerd. Het is nog steeds belangrijk om hygiënestandaarden te handhaven, om uzelf regelmatig te testen en om passende maatregelen te initiëren in het geval van een infectie. Het is belangrijk om te wachten en regelmatig te weten te komen over veranderingen.

laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.