Mann in Tracht, der Maßkrüge trägt
Het weten waard

Het Oktoberfest -griep: wat zit erachter en hoe bescherm ik mezelf?

Op 21 september begint het jaarlijkse Oktoberfest in München, dat miljoenen mensen uitnodigt, samen te vieren in de biertent en de Beierse cultuur te ervaren. Maar er zijn ook gelost gasten. Volksfestivals zijn een paradijs voor koude ziektekiemen. Veel mensen verzamelen zich in een beperkte ruimte, afstand wordt hier nauwelijks bewaard. Het wordt gevierd en veel gezongen. Dit biedt ideale voorwaarden voor ziekteverwekkers die door de lucht worden overgedragen. Kort voor het einde van het volksfestival klagen veel bezoekers over de selectiekader over koude symptomen. De "Oktoberfest Flu" wordt in de volksmond genoemd. Als je net in de biertent hebt gevierd, als je pech hebt, de volgende dag met hoest, koorts en loopneus in bed. Maar wat zit er achter het Oktoberfest -griep en hoe kun je jezelf ervan beschermen? In dit artikel zul je alles ontdekken wat je moet weten over het fenomeen van weide griep, hoe je jezelf actief kunt beschermen en wat je specifiek kunt doen als het nog steeds wordt gevangen.

 

Wat is precies het Oktoberfest -griep?

 

De Oktoberfest -griep is geen medische diagnose. In de volksmond wordt hier een koude of griepinfectie bedoeld die optreedt na een bezoek aan het festival. Betekent dat de Oktoberfest -griep een klassieke virusinfectie is die vooral in het Oktoberfest voorkomt. Maar welke voorwaarden zorgen ervoor dat dit virus zich snel verspreidt?

 

Grote menigten: Er zijn meer dan 7 miljoen bezoekers van over de hele wereld op het Oktoberfest. Het kan soms erg strak zijn op het tentje en vooral in de tenten. Vooral als het gaat om de latere avonduren, worden de tenten voller. Close fysiek contact is hier onvermijdelijk. Het is ook erg luid in de selectiekader, daarom wordt veel geschreeuwd en veel virussen worden in de lucht verdeeld. In tenten kan het niet worden geventileerd, wat betekent dat ziekteverwekkers zich gemakkelijker kunnen verspreiden en worden geabsorbeerd door andere selectiekaderbezoekers.

 

Verzwakt immuunsysteem: Ongeveer 6 tot 7 miljoen dimensies worden geserveerd in het Oktoberfest. Gemiddeld drinkt een persoon 2 tot 3 meetbier op het Oktoberfest. Voor sommigen is het meer met wat minder. Maar dit is duidelijk dat het bier op het Oktoberfest een stuk sterker is dan conventioneel bier uit de supermarkt. Het immuunsysteem wordt negatief beïnvloed door alcoholgebruik. Alcohol verzwakt het immuunsysteem en maakt ons daarom veel gevoeliger om ons te infecteren.

 

Verandering van temperatuur: Het Oktoberfest begint in een warme maand, september. Het kan zijn dat de temperaturen overdag erg hoog zijn, maar ze dalen 's avonds. Dit temperatuurverschil kan ertoe leiden dat gasten snel afkoelen en daardoor ziektesymptomen optreden. Bovendien wordt het voller en meer warmer in de tent met een toenemend aantal bezoekers en dienovereenkomstig. Veel bezoekers doen het zonder een kleding die overeenkomt met de temperaturen, laten de tent zweterig en ren zonder een jas naar huis. Dit kan extreem stressvol zijn voor het lichaam en het gevoeliger maken voor verkoudheid.

 

spanning: Als het lichaam ook gestrest is, of het nu vanwege een gebrek aan slaap of veel beweging is, is het ook gevoeliger voor ziekteverwekkers.

 

Wiesn griep of iets anders?

 

De symptomen van het Oktoberfest -griep lijken op klassieke tekenen van andere ziekten. Deze omvatten loopneus, hoest, koorts, nek, hoofdpijn en lichaamspijn. Meer kan zich echter verbergen achter de ongewenste Oktoberfestgriep.

 

Een verkoudheid: Tussen het Oktoberfest -bezoek en opmerken kan de ziekte 2 tot 4 dagen zijn. Getroffen mensen klagen hoesten, loopneus en keelpijn.

 

corona: Corona is nog steeds een probleem in Duitsland, vooral volgens welke het aantal infecties de afgelopen weken aanzienlijk is toegenomen. Iedereen kan zichzelf infecteren, of het nu gevaccineerd of onvervalst is. De cursus hangt af van de individuele verdediging van de zieke. De cursus kan zwaarder zijn in het geval van immuungecompromitteerde personen. Test Dus je ontdekt zodra je de eerste koude symptomen bepaalt en een arts bezoekt indien nodig.

 

griep: Als je pech hebt, krijg dan de "echte" griep. Dit manifesteert zich na slechts een paar uur en activeert hoge koorts, ledematen en hoofdpijn, evenals koude rillingen. In vergelijking met een klassieke verkoudheid zijn de symptomen moeilijker, zwaarder en beïnvloeden het hele lichaam.

 

In de meeste gevallen is het ontwikkelen van het Oktoberfest -griep onschadelijk. Als u echter een van de andere ziekten infecteert, kan de cursus soms erger zijn. Mensen met een verzwakt immuunsysteem of mensen van oudere leeftijd moeten voorzichtig zijn, omdat deze groepen mensen van een Oktoberfest -griep verdere ziekten kunnen ontwikkelen, zoals bronchitis of longontsteking.

 

Hoe kunt u uzelf effectief beschermen tegen de weide griep?

 

Voor mensen die het Oktoberfest willen bezoeken en zichzelf zoveel mogelijk tegen een infectie willen beschermen, zijn er enkele maatregelen die kunnen worden genomen om het risico op infectie te minimaliseren. Zelfs als het contact met virussen niet volledig kan worden vermeden, kunt u bewust aandacht besteden aan kleine dingen die infectie minder waarschijnlijk maken.

 

Hygiëne observeren: Door je handen regelmatig te wassen en desinfecteren Vermijd dat vier en ziektekiemen die op hun handen zijn, worden geabsorbeerd door de slijmvliezen. Vooral als u van plan bent om de kraampjes te gebruiken, moet u aandacht besteden aan goede handhygiëne.

 

Alcohol: Aangezien alcohol het immuunsysteem verzwakt en het gevoeliger maakt voor ziekteverwekkers, moet u uw alcoholgebruik met mate houden. Dit heeft niet alleen het zojuist genoemde voordeel, maar is ook voordelig voor de algemene gezondheid.

 

Voldoende kleding: Zorg ervoor dat u zich warm genoeg aankleden en de nek en splitsing voldoende beschermen zodra de temperaturen dalen. U levert een belangrijke bijdrage aan uw gezondheid als deze 's nachts kouder en winderiger wordt.

 

Versterk de immuunverdediging: Vanwege vallende temperaturen, koud en vocht, kan het lichaam gevoeliger zijn voor ziektevirussen. U kunt echter een paar dingen doen om uw immuunverdediging te versterken en verkouden te voorkomen.

 

  • Neem genoeg zink en vitamine C. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink, vertegenwoordigen bijvoorbeeld kaas, vis, zeevruchten, noten en havermout.

 

  • Bovendien moet u ervoor zorgen dat u voldoende beweging integreert in uw dagelijkse leven. Of het nu de spijsvertering loopt na de lunch of een avondwandeling met de hond. De beweging en frisse lucht versterkt ons immuunsysteem.

 

  • Voldoende slaap is de sleutel tot een sterk immuunsysteem. Het belang van een ontspannende slaap wordt vaak onderschat. Het lichaam gaat door terwijl we verschillende regeneratieprocessen slapen die ons de volgende dag versterken. Hoe beter we slapen, hoe robuuster ons immuunsysteem is gestructureerd.

 

  • Regelmatig thee -drinken kan ook een positieve bijdrage leveren aan het versterken van onze verdediging. Thee die ons kunnen ondersteunen in verdediging zijn mint, gember of citroenthee. Als je het nog steeds verfijnt met honing, helpt je je lichaam verdedigen op te bouwen en koude virussen actief tegen te gaan. 
Fruit en fruit, loop in het bos, vrouw met slaapmasker en muntthee

Maar wat te doen als je jezelf nog steeds infecteert?

 

Als je het gevoel hebt dat de Oktoberfest -griep onderweg is na je bezoek aan het Oktoberfest, kun je enkele maatregelen nemen om je snel beter te voelen.

 

warmte: Door warm te zwemmen, warme thee te nemen en warm aan te kleden, steunt je je lichaam in herstel. Het lichaam heeft veel energie nodig als het ziek is en door het warm te houden, zal een verbetering sneller worden verbeterd.

 

Slaap: Als je ziek bent, moet je veel slapen. Het lichaam regenereert wanneer we slapen en geneest ons zogezegd 's nachts. Door aandacht te schenken aan voldoende slaap tijdens de ziekteperiode, kunt u na slechts een paar dagen een verbetering zien. Over het algemeen is het raadzaam om bedrust te houden met een infectie en het lichaam te beschermen. Vermijd stress en doe geen sport omdat dit ook de lichaamsenergie kost en secundaire ziekten kan opleveren.

 

Eten: Zelfs als uw eetlust kan slagen als u ziek bent, moet u ervoor zorgen dat u uw schildertijden regelmatig neemt. Om het lichaam met een infectie te ondersteunen, moet u warme gerechten consumeren zoals kippensoep of gerechten met uien en gember.

 

Drankje: Je moet ook veel vloeistof consumeren. Het is het beste om te doen met theeën zoals gember-, munt- of venkelthee.

 

Medicatie: In het geval van een infectie - of het nu een griep of verkoudheid is - er zijn veel verschillende medicijnen die het verloop van herstel versnellen en mogelijke pijn verlichten. Beginnend met een nasale spray. Dit is geschikt om je neus te bevrijden. Neem dit niet meer dan drie keer per dag. Hoewel het de neus opent, droogt de neusmuur heel sterk uit. Het heeft ook verslavingspotentieel, dus je moet het niet permanent aannemen. Als je pijn in het hoofd hebt, in de ledematen of sinussen, kan het gebruik van iboprofen de situatie verhelpen. Er zijn ook verschillende koude sappen die kunnen worden genomen voordat ze naar bed gaan. Deze zorgen voor een rustige slaap en beter herstel 's nachts. Ze bevatten echter vaak alcohol, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen of zwangere vrouwen. 

Badkuip met zouten en oliën, vrouw die slaapt, groentesoep, vrouw die drinkt van een kopje man, man van tabletten op zijn hand

Blijf gezond in het Oktoberfest

 

Concluderend kan worden verklaard dat de Oktoberfest -griep bij het Oktoberfest de perfecte omstandigheden wordt aangeboden om te verspreiden. Als er een infectie is, zijn er kansen die u helpen uw lichaam optimaal te ondersteunen bij herstel. Dus je voelt je in een mum van tijd beter en wordt weer beter beter. Tijdens uw Oktoberfest -bezoek kunt u enkele bedrijven doen om infectie met dit lelijke souvenir te voorkomen en om in de volledige mate en zorgeloos van het festival te genieten. Met dit in gedachten is O'Zapft gezond!

laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.