Streptokokken – Ursachen, Symptome und Behandlung der Infektion
Altruan News!

Streptokokken - Oorzaken, symptomen en behandeling van de infectie

Differentiatie van streptokokkenstammen

Streptokokken zijn bolvormige bacteriën, die ook zijn Zonder de toevoer van zuurstof maar door gisting. Er zijn verschillende stammen streptokokken, de meeste stammen zijn onschadelijk. Streptokokken worden meestal niet als gevaarlijk beschouwd, zolang het immuunsysteem van het individu intact is en er geen speciale gezondheidsproblemen zijn. Maar als dat Het immuunsysteem verzwakt of bepaalde mensen hebben een chronische ziekte, kan streptokokken mogelijk gevaarlijk worden. In deze gevallen is er een risico dat infectie leidt tot ernstige complicaties, waaronder sepsis, een levensbedreigende toestandHet uiterlijk wanneer de bacterie zich over het lichaam verspreidt.

Streptokokken zijn verdeeld in verschillende groepen volgens bepaalde criteria. Streptokokken vormen de zo -gekalde bacteriële toxines Streptolysinede rode bloedcellen aanvallen en vernietigen. Dit proces van de oplossing van de rode bloedcellen is ook Hemolyse genaamd. Dit resulteert in de volgende soort:

  • Alfa-hemolyseer Streptokokken
  • Beta-hemolyseer (Complete hemolyse) streptokokken
  • Gamma -hemmolyseer (geen hemolyse) streptokokken

De Beta-hemolyseerstreptokokken zal dan in de zo -verzonden zijn Lancefield -groepen gecategoriseerd:

Groep A ("Streptococcus pyogenes") - Typische infectiesScarlach, tonsillitis, rode run 

Groep B ("Streptococcus agalactiae")) - Typische infecties: Urineweginfecties, wondinfecties.

Groep C, F, G - Typische infecties: Purulente infecties meestal in de mond- en tandoppervlak

Groep D ("Enterococcal") - Typische infecties: Wondinfecties, darminfecties.

Als er een infectie is met streptokokken, kunnen deze talrijke ziekten optreden waaruit sommigen ook erg gevaarlijk kunnen zijn. Een streptokokkeninfectie is een van de meest voorkomende bacteriële infecties in de kindertijd. Het aantal sterfgevallen van kinderen neemt momenteel enorm toe als gevolg van de A-STREPTOCOCCI. 

Symptomen van streptokokkeninfectie

De Symptomen variëren Afhankelijk van het getroffen lichaamsgebied. De volgende symptomen kunnen een indicatie zijn van een infectie met streptokokken:

  • Koorts
  • Etterende secretie
  • Aanzienlijke pijn
  • Zwelling in de mond- en keelgebied

Oorzaken van streptokokken

Streptokokkenbacteriën kunnen beide besturen net zoals indirect worden verzonden. Directe transmissie wordt uitgevoerd door direct contact met een geïnfecteerde persoon Of daarmee Aandeel objecten zoals eten, drinken, gebruiksvoorwerpen of kledingIndirecte transmissie Kan worden gemaakt door contact met één Vervuilde interface zoals deurklinies, leuningen, toetsenborden of telefoonluisteraars spelen zich af. De overdracht van streptokokken is in de meeste gevallen een Druppel. In het geval van een druppelinfectie, de Overbreng pathogeen bij het niezen, hoesten of spreken. Om dit te voorkomen, is het daarom altijd belangrijk om uw hand te houden bij het niezen of hoesten en vervolgens onmiddellijk desinfecteren. 

Groep A streptokokken komen meestal binnen Jeugd voor. In grotere groepen zoals in kinderopvang, scholen of huizen is de overdracht van de ziekteverwekkers ook zeer de voorkeur. 

Om streptokokkeninfectie te voorkomen, zouden kinderen en volwassenen moeten Was uw handen regelmatig regelmatig en let op een goede hygiëne. Je moet ook aan je armen blijven wanneer je hoest en niezen. Als een kind lijdt aan een streptokokkeninfectie, moet het worden behandeld met voldoende behandeling met antibiotica. Het kind moet ook een paar dagen uit de kleuterschool of school worden gehaald om te voorkomen dat verdere infectie van andere kinderen.

Snelle test om een ​​streptokokkeninfectie te detecteren

De snelste manier om de detectie van streptokokken te bevestigen, is een Streptokokken anti-test. Deze test kan worden uitgevoerd in een kliniek of een laboratorium. Het bestaat uit een uitstrijkje dat van de Oppervlak van de nek of keel is bezet. Het uitstrijkje wordt dan een Speciale culturele plaat En bedekt met een speciale vloeistof. Als er streptokokken zijn, verschijnt op de culturele plaat Een positieve reactie. Dan een Specifieke antilichaamreactie worden uitgevoerd om te bepalen, Wat voor soort streptokokken is beschikbaar.

Behandeling van een infectie met streptokokken

Nadat u een dokter hebt bezocht, zult u dat doen Antibiotica voorgeschreven. In de meeste gevallen een streptokokkeninfectie penicilline gebruikt. Infecties met streptokokken zijn gemakkelijk te behandelen met antibiotica. Het is belangrijk om het antibioticum te nemen zoals de arts heeft voorgeschreven. Als u de instructies niet overweegt, kunnen ernstige complicaties optreden. Als u een allergische reactie op de penicilline heeft, is er Talloze opties. 

Als u na behandeling met antibiotica bent, moet u dit doen Zet onmiddellijk naar uw arts. 

Met een infectie met A-streptokokken Een antibioticum wordt meestal voorgeschreven om de infectie te behandelen. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn die behandeling met Corticosteroïde wordt uitgevoerd om ontstekingen te verlichten. In sommige gevallen kan een operatie ook nodig zijnom het aangetaste weefsel te verwijderen. Als een infectie met A-streptokokken in de luchtwegen heeft plaatsgevonden, behandeling met Hoesten en/of antihistaminica nodig zijn om de symptomen te verlichten. Het wordt ook aanbevolen veel om te drinken En voldoende rustenom de genezing te versnellen.

Trefwoorden:

laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.