RSV – Die wichtigsten Fragen und Antworten
Altruan News!

RSV - De belangrijkste vragen en antwoorden

Het aantal RSV -infecties neemt toe

In Groot -Brittannië zijn de RSV -infecties de afgelopen maanden toegenomen. RSV staat voor respiratoir syncytieel virus, een virusachtige ziekteverwekker die in de meeste gevallen griepachtige symptomen veroorzaakt. In 2020 ondervond Groot -Brittannië een andere significante toename van RSV -infecties.
Dit komt door een combinatie van verschillende factoren. De eerste is de evolutionaire aanpassing van het virus aan de nieuwe omgevingscondities. De RSV -infecties zijn besmettelijker geworden. Bovendien heeft een vermindering van de maatregelen voor de volksgezondheid om pandemie te bevatten, ook bijgedragen aan een toename van infectiefiguren in Groot -Brittannië. Een andere reden is de onverenigbaarheid van de vaccins, omdat de vaccins niet beschikbaar zijn voor enkele nieuw voorkomende stammen van het virus.
 

Wat is RSV?

RSV (ademhalingssyncytieel virus) is een gemeenschappelijk virus dat luchtweginfecties veroorzaakt. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van infecties van de lagere luchtwegen bij baby's en peuters, maar het kan ook voorkomen bij ouderen en volwassenen. Het beïnvloedt voornamelijk het bovenste luchtwegen, inclusief de neusholte, inclusief de neusholte, keel, de stembanden en de bronchiën. In ernstige gevallen kan het ook leiden tot longontsteking.

 

Hoe drukt het RSV -virus zich uit?

De meest voorkomende symptomen van RSV zijn

  • Hoest,
  • Snuiven,
  • Koorts,
  • Keelpijn,
  • Verlies van eetlust,
  • Vermoeidheid en lichte ademhalingsmoeilijkheden. In ernstige gevallen kunnen longontsteking en kortademigheid ook optreden.

 

Hoe raak je betrokken bij het RS -virus?

Het RSV -virus (ademhalingssyncytial virus) wordt meestal overgedragen door druppelinfectie, wat betekent dat u uzelf kunt infecteren door direct contact of over de inhalatie van druppels die worden uitgestoten bij het hoesten, niezen of sprekende geïnfecteerde mensen. U kunt ook worden geïnfecteerd als u in contact komt met geïnfecteerde objecten zoals deurgrepen of speelgoed.

 

Hoe weet ik of mijn kind RSV heeft?

Als u vermoedt dat uw kind RSV heeft, moet u zeker naar uw artz gaan. Uw artz kan een onderzoek uitvoeren om de diagnose te bevestigen. Syemptomen die aangeven dat RSV koorts, hoest, loopneus, kortademigheid, verstopte neus, aanhoudende hoest, blauwe lippen of nagels, probleem met ademhaling en vermoeidheid omvatten. Wanneer infectie met een RS -virus bij kinderen, als ouders, moet je eerst naar een kinderkunst gaan. De arts zal een diagnose stellen en vervolgens passende maatregelen nemen om de symptomen te verlichten en te voorkomen dat het virus wordt verspreid. Bovenal omvat dit het nemen van antivirale medicijnen, het monitoren van de symptomen en het isolement van het kind om de infectie van anderen te voorkomen. 

Vroege detectie van een infectie door RSV Schnell -test

Met behulp van een RSV Rapid -test kan het virus ook worden bepaald zonder een arts te bezoeken. In de Altruan Online Shop bieden we een 4 in 1 combinatietest voor de detectie van RSV. Het monster wordt over de mond of keel genomen. Naast het RSV -virus kunnen het coronavirus en influenza A en influenza B ook worden aangetoond. Na een positief resultaat moet u onmiddellijk een arts raadplegen en afstand nemen van andere mensen. Als de tests negatief mislukken, moet u ook een arts raadplegen in het geval van ernstige pijn, omdat het resultaat kan worden vervalst als de aanvraag is gevallen. U kunt instructies vinden voor correct gebruik in de gegevensbladen.

 

Ziektecursus

Het verloop van een RSV -infectie kan variëren, afhankelijk van de leeftijd en de gezondheidstoestand van de betrokken persoon. In de regel is de ziekte bij gezonde volwassenen en kinderen gemakkelijk, vergelijkbaar met verkoudheid, met symptomen zoals hoest, loopneus, lichte koorts en soms lichte ademhaling. Bij baby's, ouderen en mensen met reeds bestaande ademhalingsproblemen kunnen RSV-infectie ernstig zijn en leiden tot ernstige luchtwegaandoeningen zoals bronchiolitis of longontsteking. In ernstige gevallen kan een RSV -uitbraak leiden tot ernstige complicaties of zelfs sterfgevallen.

 

Wanneer wordt RSV gevaarlijk?

RSV kan gevaarlijk zijn voor mensen met een zwak immuunsysteem, zuigelingen, peuters, ouderen en mensen met bepaalde eerdere ziekten zoals astma. Het kan leiden tot ernstige luchtwegaandoeningen, soms zelfs tot de dood. Het is daarom belangrijk dat deze groep mensen vooral wordt beschermd tegen RSV.

RSV is meestal niet gevaarlijk voor volwassenen. In zeldzame gevallen kunnen echter ernstige symptomen of complicaties optreden.

 

Hoe wordt RSV behandeld?

Er is geen specifieke behandeling voor het RSV -virus. De beste manier om uzelf te beschermen tegen het RSV -virus is om uw omgeving schoon te houden en te voldoen aan de hygiënemaatregelen. In ernstige gevallen kan behandeling met antivirale geneesmiddelen vereist zijn. Baby's en peuters kunnen een RSV -immunoglobuline ontvangen die het immuunsysteem ondersteunt bij het bestrijden van het virus. In ernstige gevallen kan een longontsteking medicijn worden voorgeschreven om de symptomen te verlichten. In ernstige gevallen kan zuurstoftherapie nodig zijn.

 

Hoe vaak kunt u RSV krijgen?

Het is mogelijk om zich meer dan eens te ontwikkelen bij een RSV -infectie. Aangezien RSV een veel voorkomend virus is dat enigszins wordt verspreid, kun je het in de loop van je leven meerdere keren krijgen.

 

Lange termijn gevolgen van RSV

Gevolgen op lange termijn kunnen ademhalingsproblemen, groeifest, neuro -ontwikkelingsstoornissen, gedragsproblemen of zelfs vroegtijdige geboorte veroorzaken. Sommige van deze langetermijngevolgen komen alleen voor bij zuigelingen, maar andere, zoals chronische luchtwegaandoeningen, kunnen op volwassen leeftijd blijven.

 

Hoe bescherm ik mezelf tegen een RSV -infectie?

Aangezien er geen vaccinatie is tegen het RSV -virus, is het belangrijk dat mensen zich houden aan de basisregels van hygiëne om infectie te voorkomen. Het is ook belangrijk dat baby's en peuters die gevoeliger zijn voor RSV -infecties, bijzonder goed beschermd zijn door regelmatig uw handen te wassen en het contact te minimaliseren met andere mensen die RSV -symptomen hebben. Het is ook belangrijk dat ouders met een baby of peuter met RSV hun kind naar een dokter brengen bij de eerste tekenen van een RSV -infectie.

Trefwoorden:

laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.