Demenzpflege zu Hause: Was muss ich als Angehöriger wissen?
Verpleegkundige

Dementiezorg thuis: wat moet ik als familielid kennen?

De diagnose van dementie is een nieuwe uitdaging voor de betrokken persoon en familieleden. Het volgende artikel geeft een overzicht van de ziekte en belangrijke tips over hoe om te gaan met en te zorgen voor mensen met dementie.

 

Wat is dementie?

Dementie is een snel progressieve hersenziekte, die een negatieve invloed heeft op de cognitieve prestaties van de betrokken persoon. Dementiepatiënten worden in toenemende mate beperkt door motorische, geheugenprestaties en het vinden van woorden, verslechteren. De ziekte compliceert degenen die getroffen zijn om alleen met hun dagelijkse leven om te gaan. Dementiepatiënten hebben speciale zorg nodig die hand in hand gaat met speciale uitdagingen. Dit artikel biedt een nuttig overzicht voor familieleden.

 

Toon begrip

De ziekte manifesteert zich in de vorm van verwarring, geheugenproblemen, verandert in het gedrag en de persoonlijkheid van de betrokken persoon. De motivatie voor alledaagse dingen of andere activiteiten kan worden verminderd en de stemming ingedrukt. Dementiepatiënten voelen zich vaak hulpeloos omdat ze hun dagelijks leven niet langer alleen kunnen leiden en steeds meer afhankelijk zijn van hulp. Dit is vaak erg ongemakkelijk voor de patiënt. Het is belangrijk om te werken in termen van behoeften en geduldig te omgaan met de persoon met dementie. De ziekte is een hoge last. Familieleden moeten daarom de zorg benaderen met een hoog niveau van toewijding en empathie.

 

Zorg thuis

Ontwerp van het dagelijks leven

Duidelijke structuren en een solide routine zijn nuttig voor de zorg voor dementiepatiënten. Deze zijn belangrijk zodat de betrokken persoon veiliger aanvoelt. Een stevige dagelijkse routine helpt bij het minimaliseren van angst en verwarring. Thuiswerk en voltooiing kunnen samen worden gedaan. Het is belangrijk dat de zieke gedurende de dag fysiek handelt. Dit kan worden bereikt door kleine excursies of wandelingen. Bovendien is het promoten van hobby's essentieel. Het zingen van liedjes uit het verleden of het bekijken van oude foto's is ook gunstig voor de persoon met dementie. Notities schrijven helpt om verbaal overeengekomen overeenkomsten en afspraken te onthouden. Het kan niet altijd betrouwbaar alle taken uitvoeren of de activiteiten benaderen met de verwachte motivatie. Het is belangrijk om inzicht te tonen van dergelijke situaties, anders kan frustratie met de betrokken persoon optreden. Er mag geen kritiek op de persoon die aan dementie lijdt, worden uitgevoerd, maar mag op een ander moment opnieuw worden berecht.

 

Veiligheidsmaatregelen in het huishouden

Familieleden kunnen concrete stappen maken om dagelijkse routinematige activiteiten gemakkelijker en veiliger te maken voor de zieken.

 

  • Verwijder losse tapijten
  • Zorg voor een omgeving met een paar stressoren (bijvoorbeeld veel lawaai en drukte)
  • Voeg stuur toe op trappen, stappen en in de badkamer
  • Onthoud en steun dagelijkse lichaamszorg
  • Gebruik incontinentieproducten
  • Schrijf notities
  • Voltooi het raam en de deuren (bevestig de sensor op de voordeur)
  • Houd gevaarlijke objecten zoals ijzer of scherpe objecten ontoegankelijk

 

Vrijstelling van familieleden

De zorg voor mensen met dementie is een fysieke en mentale last. Daarom moeten familieleden steun zoeken voor zorg via verpleegkundige diensten of andere familieleden. Bovendien is het nemen van regelmatige pauzes en aandacht besteden aan uw eigen gezondheid van groot belang.

 

Mogelijkheid van het verpleeghuis

Zorg thuis kan permanent een last worden voor familieleden. Als de ziekte snel vordert, is het de moeite waard om informatie te vinden over alternatieven voor zorg.

 

Conclusie

Het onderhouden van een persoon met dementie vereist veel kracht, begrip en toewijding. Met de juiste behandeling en de nodige voorzorgsmaatregelen en ondersteuningssystemen kan worden bijgedragen aan het vergroten en handhaven van de kwaliteit van leven van de persoon met dementie. U kunt thuis een selectie van zorgproducten vinden Altruan
Trefwoorden:

laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.