Frau im Bett sitzt vor dem Wecker
Het weten waard

Een goede dag begint met een goede nacht - waarom slaap zo belangrijk voor ons is.

Gezien de wereldwijde slaaf zul je alles over slaap in dit artikel ontdekken. Waarom schaadt te weinig slaap van onze gezondheid en wat zijn handige tips om meer ontspannen te kunnen slapen?

 

We brengen een derde van ons leven door met slapen. We onderschatten vaak het belang van goede en voldoende slaap voor de succesvolle beheersing van het dagelijks leven. In een wereld die sneller en sneller wordt en de eisen aan ons, kan slaap vaak worden verwaarloosd. Dit is essentieel voor goeden en gezondheid.

 

Waarom slapen we?

Om te begrijpen waarom een ​​ontspannende slaap zo belangrijk is, is het raadzaam om te onderwijzen waarom we helemaal slapen. Wanneer we slapen, vinden verschillende processen plaats in het lichaam. Hartslag en bloeddruk zinken en de hersenen regenereren. Informatie verzameld gedurende de dag wordt verwerkt. Onze immuunverdediging is het sterkst als we slapen.

 

Slaapcyclus

Essentieel voor een gezonde, ontspannende slaap is om 's nachts in alle slaapfasen te komen en ze voldoende door te leven. Kort nadat we in slaap zijn gevallen, bereiken we optimaal de diepe slaapfase. Verschillende regeneratieprocessen in het lichaam en de hersenen lopen hierin. Het volgde de lichte slaapfase, die meestal de nacht van de nacht is. In het laatste deel van de nacht is er een REM -slaapfase. Dit wordt gekenmerkt door snelle oogbewegingen met gesloten nummers.

 

Wat gebeurt er in het geval van een gebrek aan slaap?

Gebrek aan slaap kan op de lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

  • Verminderde cognitieve vaardigheden: Gebrek aan slaap kan cognitieve vaardigheden zoals geheugen, aandacht, concentratie en oordeel negatief beïnvloeden.
  • Gezondheidsproblemen: Chronisch gebrek aan slaap kan op de lange termijn een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Het kan het risico op hart- en vaatziekten vergroten, leiden tot hoge bloeddruk en het immuunsysteem verzwakken.
  • Mentale problemen: Te weinig slaap kan snel leiden tot verhoogde prikkelbaarheid en angst en een depressieve stemming bevorderen.
  • Verminderde kwaliteit van leven: De kwaliteit van leven en algemene goed afnemende afnemen als we te weinig slapen.

 

Tips voor een ontspannende slaap

Als u problemen heeft met slapen in en door, stelt u de volgende gewoonten in uw avondroutine in:

  1. Voeding: Vermijd grote maaltijden, cafeïne en alcohol kort voordat ze naar bed gaan omdat ze het vallen in slaap kunnen verstoren.
  1. Scherm tijd: Het gebruik van elektronische apparaten moet minstens een uur worden vermeden voordat hij naar bed gaat. In plaats daarvan is het logisch om een ​​boek te lezen of een ontspanning te doen.
  1. Optimaliseer de slaapomgeving: Let op een aangename kamertemperatuur en maak de kamer donkerder. U moet er ook voor zorgen dat alle bronnen van ruis zoveel mogelijk worden geëlimineerd.
  1. Duur: De optimale slaaptijd voor een volwassene moet tussen zeven en acht uur zijn. Indien mogelijk moeten deze worden nageleefd op alle dagen van de week. Dus het lichaam went aan de juiste hoeveelheid slaap.

 

Conclusie

Een ontspannende slaap speelt een belangrijke rol bij het leiden van een gezond leven, dat vaak wordt onderschat. Door bewustzijn te creëren over het belang van slaap, kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan uw gezondheid. Bezoek voor verdere tips en producten met betrekking tot gezondheid Altruan.
Trefwoorden:

laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd vóór publicatie.